Bewegen, buiten en breaks… een boost voor je brein

In de training ‘Bewegen, buiten en breaks… een boost voor je brein’ gaan we je brein op verschillende manieren prikkelen, in beweging zetten en laten sudderen. In een snelkookpan van 2 uur krijg je waardevolle inzichten en praktische handvatten aangereikt, maar je gaat vooral heel veel doen en ervaren. Concrete dingen die je direct in de praktijk kunt brengen. Kortom een cadeautje voor jezelf en je grijze massa.

Thema’s die aan bod komen:

  • Als eerste zet je (letterlijk en figuurlijk) een frisse breinbril op. Je kijkt met je eigen ogen maar je ziet met je brein… je brein is een enorm aandachtsfilter en we laten je op een prikkelende manier ervaren dat je vaak denkt dat er maar ‘een vijver’ aan mogelijkheden is terwijl dit in werkelijkheid wel een oceaan aan kansen kan zijn”. Je krijgt dus een nieuwe, frisse ‘breinbril’ opgezet die helpt om met breinkennis op een heel andere wijze naar je eigen vitaliteit te kijken en helpt om dingen net wat anders aan te pakken. De frisse breinbril is ook een praktisch handvat om gedurende je werk eens even met een frisse blik te kijken naar de uitdagingen in je werk.
  • Een korte introductie in de gebruiksaanwijzing van je eigen brein waarbij we inzicht geven in de wijze waarop je je eigen (brein) welzijn onder druk kan zetten, disbalans ontstaat maar vooral wat je eraan kan doen.
  • Bewegingsboost voor je brein: bewegen is een boost voor je brein; we reiken je inzichten aan welke fantastische dingen er bij beweging in je brein gebeuren, maar we gaan het natuurlijk ook doen. We combineren dit met muziek, ook al zo’n prachtig anker voor je brein! En we staan stil bij het principe: Groen doet goed…. wat maakt dat buitenzijn bonuspunten voor je brein zijn?
  • Pauzeren, ont-focus en afschakelen…. pauzeren kan je leren! Het zorgen voor rustmomenten is 1 van de grootste uitdagingen, we geven je inzicht in de wijze waarop micropauzes je brein een boost kunnen geven. We hebben zelfs een speciaal pauzenetwerk in ons brein. Je ervaart en oefent met diverse microbreaks en het ‘op sudderstand’ brengen van je brein om met meer energie je dag te vervolgen.
  • Herken je dit…. een fantastische training en voor je het weet zit je weer in de waan van de dag achter je beeldscherm te “Teamsen’. Doorbreken van gewoontes… ons brein is erg efficiënt…. en wat lui. Niet zo gek dus dat je snel weer dingen doet zoals je ze altijd al deed. We geven je praktische tips hoe je de mooie tips uit de training (met elkaar) kunt omzetten naar nieuwe gewoontes. Je krijgt inzicht in ’tiny habits’ die een groot verschil kunnen brengen.

De kosten voor deze workshop bedragen € 200,00 per persoon exclusief BTW. Dit bedrag is gebaseerd op deelname van minimaal 5 personen, zijn er meer deelnemers dan zal de prijs lager zijn. Je kunt dit betalen uit jouw individueel loopbaanontwikkelingsbudget (cao). We factureren het aan jouw woningcorporatie. Het wordt door jouw woningcorporatie ingehouden van je individueel loopbaanontwikkelingsbudget of (als dat niet toereikend is) van je salaris. Afmelden kan kosteloos tot drie weken van tevoren, anders worden de deelnamekosten bij je in rekening gebracht.

Deze workshop heeft plaats voor 5 tot 13 deelnemers. Bij minder dan 5 deelnemers gaat de workshop niet door, dan krijg je van ons bericht.

Deze workshop bieden wij aan in samenwerking met De Corporatie Academie. 

Schrijf in via deze link voor de workshop op: donderdag 13 oktober 2022 van 10.00 tot 12.00 uur – locatie nader te bepalen. 

Ja, ik schrijf me in voor de Workshop Bewegen, buiten en breaks... een boost voor je brein