BLIJ MET STAP VAN IT-ER NAAR GEBIEDSBEHEERDER

In zijn sollicitatiebrief stond: “Op het eerste gezicht lijkt het misschien, gezien mijn achtergrond, niet perse logisch dat ik op deze functie reageer. Maar wat mij betreft pas ik juist perfect!” En dat klopt. Want na een informatica-opleiding en 18 jaar werkervaring als ICT-er heeft Dirk-Jan een switch gemaakt. Sinds juni 2021 is hij Gebiedsbeheerder bij Clavis. Hij doet nu werk waar hij energie van krijgt en heeft geen moment spijt van de overstap gehad!

Sprong gewaagd Dirk-Jan: “Tijdens mijn werk als ICT-er kreeg ik steeds te horen: jij bent eigenlijk te sociaal voor een IT-er. Ook als IT-er hielp ik liever “de mens” achter de machine dan de technische kant van de hard- en software. Toen ik de vacature bij Clavis voor Gebiedsbeheerder zag heb ik de sprong gewaagd en heb hier nog geen moment spijt van gehad. Hiervan gaat mijn sociaal hart kloppen en krijg ik energie! Al eerder deed ik vrijwilligerswerk voor o.a. Buurtbemiddeling, Mijn Maatje en het COA. En ondanks dat ik geen ervaring had in dit werk heb ik toch geschreven. De rol is op mijn lijf geschreven, het sociaal doel waar Clavis voor staat past bij mij. Ik vind het belangrijk om iets te kunnen betekenen voor de ander.”

Afwisselende functie “Als gebiedsbeheerder heb ik een afwisselende functie: van tuinbeheer, burenoverlast tot het verbinding leggen met zorginstanties, zodat je het probleem bij de juiste partij brengt. Ik ben het aanspreekpunt in de wijk, en mensen beginnen mij al goed te kennen. Als gebiedsbeheerder moet je kunnen bemiddelen, communiceren met mensen met een taalbarrière en omgaan met agressie en overlast. Dit werk past me goed: ik kan me goed verplaatsen in een ander en laat de ander hierbij in zijn waarde. Ik ben dan ook helemaal blij met deze overstap! “