• Hoi Kayleigh, je bent nu trainee bij l’escaut woonservice en hiervoor een half jaar bij Zeeuwland. Wat heb je als grootste verschil ervaren tussen deze 2 corporaties?

Het grootste verschil is misschien wel mijn kennis over woningcorporaties. Toen ik bij Zeeuwland begon in januari 2021 wist ik echt helemaal niks over corporaties behalve dat ze huizen verhuurden aan de mensen met een kleine portemonnee. Als ik daar nu op terug kijk moet ik wel lachen, want hoe makkelijk het in mijn hoofd toen was, zo moeilijk is het nu. Er zijn zo extreem veel dingen waar je bij elke beslissing over na moet denken. Dat is wel wat het zo leuk maakt om bij een corporatie te werken, je leert elke dag weer wat nieuws! Ook weet ik na de wissel van corporatie beter dat wat “algemeen” is en wat corporatie specifiek is. Het grootste verschil tussen Zeeuwland en l’escaut woonservice is het soort bewoners. Bij Zeeuwland  is veel bezit in de dorpen terwijl (bijna) al het bezit van l’escaut woonservice in een (haven)stad is. Ook is gemeente Vlissingen een gemeente met een meer dan gemiddeld aantal bijstandsuitkeringen en heeft l’escaut woonservice veel bezit dat onder zout water heeft gestaan. Dit brengt hele andere problematiek met zich mee dan ik gewend was bij Zeeuwland. Ook is de organisatie zelf nét wat anders ingedeeld qua functies. Dezelfde taken worden gedaan maar zijn anders verdeeld onder de verschillende functies. Hier moest ik in het begin wel aan wennen.

  • Wat kun je nu zeggen over de begeleiding die je tijdens het traineeship krijgt tot nu toe?

De begeleiding bestaat uit 2 delen. Aan de ene kant Talent in Huis die je vooral met de trainingsdagen ziet en als er iets is kan je altijd bellen. Aan de andere kant heb je de begeleiding vanuit de corporatie. Bij elke corporatie heb je een leidinggevende, die ook je opdrachtgever is, en een mentor. Binnen l’escaut woonservice is Corien Markusse (manager wonen) mijn leidinggevende en Jan Leo (directeur-bestuurder) mijn mentor. Het is wel erg bijzonder dat een directeur-bestuurder een mentor-rol op zich neemt. Jan Leo is erg goed in coachen en helpt mijn persoonlijke ontwikkeling heel erg goed, vooral omdat hij zo goed kan doorvragen en ziet wanneer je het ergens nou eigenlijk níet over wilt hebben. Dat is dan juist het onderwerp waar we op door gaan. Mijn vorige opdracht gever bij Zeeuwland, José van de Corput, was concerncontroller. Hierin merk ik ook een verschil, vooral in het aantal overleggen waarin ze zitten. Dit in combinatie met het hebben van meer kennis over de corporatie zorgt ervoor dat ik wat meer als een eilandje opereer met mijn opdracht bij l’escaut woonservice. Gelukkig mag ik wel bij andere projecten aansluiten. Corien heeft door al haar ervaringen binnen de sector heel erg veel kennis die ze met alle liefde met mij deelt waardoor mijn kennis, op het vlak van wonen, echt heel erg is gegroeid dit afgelopen half jaar. 

  • Wil je iets vertellen over een opdracht die je hebt gekregen bij l’escaut woonservice en wat jij daarin hebt kunnen betekenen?

Mijn hoofdopdracht was een Participatie Evaluatie. Hierbij ging ik projecten van de afgelopen 2/3 jaar evalueren op het punt van participatie. Dit was het originele idee maar het eindproduct is een evaluatie + allemaal belangrijke randzaken over participatie. Hierin kon ik ook mijn psychologische kennis kwijt: wat voor psychologische aspecten kunnen meespelen bij participatie. Hiernaast mocht ik meewerken in de projectgroep van Crocuslaan en omgeving. Een open plan project. Dit was natuurlijk een gouden kans die ik met 2 handen beetpakte. Op dit moment weten we nog steeds niet wat we met de wijk gaan doen: renoveren of nieuwbouw. Het is een spannende tijd die veel impact maakt op de huurders. Het maakte voor mij het beeld van een huis verhuren naar een thuis verhuren.  

  • Talent in Huis gaat naast het opdoen van werkervaring ook over je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Hoe is dat voor jou?

Het is een intensief traject waar je soms echt in een emotionele achtbaan zit maar het is het echt waard. Tijdens de “dagen van betekenis” gaat het over persoonlijke ontwikkeling. Elke trainee heeft een doel op een “spiegel” geschreven waar we bij elkaar na elke trainingsdag plussen en minnen opschrijven om zo ook elkaar te helpen om te groeien. In het begin vond ik dit ook stom klinken maar het helpt echt. 

  • Vanaf begin januari 2022 ga je naar Beveland Wonen, wat verwacht je bij deze corporatie te kunnen leren?

Beveland Wonen is de grootste corporatie van de drie. Ik ben benieuwd wat voor invloed dat heeft op de corporatie zelf. Mijn opdracht weet ik nog niet maar het zou leuk zijn om weer bij een andere afdeling terecht te komen, of een hele andere opdracht te krijgen, waardoor ik zo veel mogelijk heb kunnen leren tijdens mijn hele traineeship. Ik vind het jammer om weer weg te gaan bij l’escaut woonservice maar heb ook weer zin om nieuwe informatie op te nemen. Plus, ik kan dan op de fiets.