Inspiratie

Vind hier inspiratie om op een andere manier te kijken naar organiseren en om duurzame inzetbaarheid nog meer ruimte te geven.

WAT IS IN JOUW ORGANISATIE MOGELIJK?

Heb jij nog inspirerende aanvullingen? Laat het ons weten!

Stagebeleid in de prijzen bij Wonen Zuid

Wonen Zuid is in de competitie van de Limburgse Werkgeversvereniging gekozen tot een van de aantrekkelijkste werkgevers in Limburg vanwege haar stagebeleid. Lees hier meer.

Zelfsturing en zelfsturende teams

Vind hier voor- en nadelen over zelfsturing en zelfsturende teams. Ook een aantal voorbeelden en boeken wordt genoemd.

Organisch veranderen bij Wonen Limburg

Bij Wonen Limburg was er in 2011 een grote reorganisatie. Sindsdien is men ‘anders’ gaan werken. Wat houdt dit ‘anders werken’ in? En wat betekent het voor het leren en ontwikkelen binnen Wonen Limburg? Lees hier meer!

Voys inspireert

Het Voys Model is een organisatiemodel zonder managers en zonder functies. Hierdoor kunnen mensen het maximale uit zichzelf halen in een omgeving waarin ze vertrouwen, verantwoordelijkheid en beslissingsbevoegdheid krijgen. Lees hier meer over hoe dat werkt.

Op weg naar zelfsturende teams

De wereld, samenleving en de rol van de overheid verandert. De Stip: ‘Hollands Kroon in 2018’ laat zien hoe gemeente Hollands Kroon verandert!

HEEMzijn

De medewerkers van HEEMwonen zijn samen op weg naar meer zelfsturing, verantwoordelijkheid en innovatie. Dat is vormgegeven in het traject HEEMzijn.

Thais en Cola

Bij De Kleine Meijerij in Oss houden ze dialoogsessies over duurzame inzetbaarheid. Gegarandeerd beweging bij de deelnemers. Lees hier meer!

Komt hier jouw bijdrage?

Heb jij nog een inspirerende bijdrage die je met ons wilt delen? We horen graag van je.

Vitaliteit bij Wonen Zuid: What’s in it for me?

Bij Wonen Zuid hebben ze vitaliteit handen en voeten gegeven. Meer weten?

Effectory verving HR cyclus door onderlinge 360 graden feedback

Download hier het e-book over de innovatieve feedback (HR) cyclus van Effectory.

Archipel op weg naar zelfsturende teams

Under construction by Hans Aussems.

Hoe MyDrives MyHabits Wonen Zuid helpt

Inzicht in jezelf, inzicht in een ander. Download hier het artikel over MyDrives MyHabits bij Wonen Zuid.

FLOW talentenmonitor en strategisch ontwikkelplan

Wat is er nodig aan personeel? En welke kwaliteit is in huis? FLOW WEP bevat twee – vernieuwde! – instrumenten voor leidinggevenden waarmee die twee op elkaar zijn af te stemmen. Klik hier om aan de slag te gaan!

Strategisch HRM

Wat is er nodig aan personeel? En welke kwaliteit is in huis? FLOW heeft diverse instrumenten ontwikkeld die snel inzicht geven!

FLOW P&O Toolkit

In de FLOW P&O Toolkit vind je duurzame inzetbaarheidstools en hulpmiddelen om mobiliteitsinstumenten aan te bieden. Snuffel eens rond en doe er je voordeel mee!

Het einde van de manager

Een zoektocht naar nieuwe structuren en het bedrijf van de toekomst. Kijk hier de VPRO tegenlicht documentaire over zelfsturing.

Boeken

Deze boeken zijn gelezen door collega’s en aanbevolen als zeer inspirerend. Weet jij nog een boek wat jou inspiratie heeft gegeven? Meld het ons!

Management- en teamspellen

Deze spellen en tools zijn te gebruiken om je team beter te laten werken of om een creatief proces of goed gesprek op gang te helpen. Weet jij nog een spel of tool die jou inspiratie heeft gegeven? Meld het ons!