Jong Zuidwestsamen Werkt

Donderdag 1 februari 2024, eerste bedrijfsbezoek. 

Op donderdag 1 februari 2024 heeft Zeeuwland afgetrapt met het organiseren van het eerste bedrijfsbezoek voor Jong Zuidwestsamen Werkt. Onder het genot van een heerlijke lunch heeft Chris Theuws (directeur-bestuurder) ons meegenomen in een vraagstuk wat leeft binnen de corporatiesector. Het vraagstuk had betrekking op het behouden van de jeugd in Zeeland, maar ook zorgen voor de aantrekkelijkheid van de sector.

Na afloop van de lunch heeft de loopbaancoach vanuit Flow ons meegenomen in de mogelijkheden die Flow biedt. Zo werd voor velen van ons duidelijk dat wij als medewerkers een maandelijkse bijdrage betalen aan Flow en indien gewenst gebruik kunnen maken van de loopbaancoaches. Daarnaast heeft hij ons meegenomen in de uitkomsten van de test over de loopbaanontwikkeling.

De middag werd afgesloten met een kijkje in de keuken van Zeeuwland. Kayleigh Mol heeft de organisatiestructuur van Zeeuwland toegelicht en gaf mooi inzicht in de verdeling van man en vrouw. Het doel achter het ‘kijkje in de keuken’ was het toelichten van unicums. Zo heeft Jacolies Koster ons meegenomen in de werkzaamheden van een servicemedewerker en is er door Gérard van Wanrooij en Ilja Manni aandacht besteed aan het werk van een wooncoach. Sharon Wondergem heeft ons meegenomen in de pilot van de Fibo panelen.

Het was een geslaagde middag met een mooie opkomst van jongeren van verschillende corporaties. Binnenkort is er overleg over een volgende activiteit, heb je ideeën? Stuur deze dan naar kayleigh.mol@zeeuwland.nl.