Mijn naam is Klaske Kloet en ik ben 54 jaar. Ik woon in Zierikzee met mijn man en kinderen. Wij zitten nooit stil; wij hebben een eigen bedrijf, een gezellig sociaal leven en àls we vrije tijd hebben, varen wij op de Oosterschelde.

Sinds september 2021 ben ik gestart als projectleider bij Zuidwestwonen. Eerst in deeltijd en sinds 1 januari 2023 fulltime. Daarvoor werkte ik bij Zeeuwland als medewerker klant en omgeving. Dit vind ik nog steeds de leukste functie binnen de corporatiebranche. In september 2022 kreeg ik de mogelijkheid om de overstap te maken naar het beheer van Zuidwestwonen. Woonruimteverdeling is voor de klant het belangrijkste proces van een woningcorporatie, toch? Hoe mooi is het om je daar voor in te zetten?

De enorme uitdaging om het platform te blijven ontwikkelen zodat we de interne en externe klant optimaal kunnen bedienen trekt me aan in deze functie. Samen met ons team maken we van iedere dag een feestje. Wij zorgen ervoor dat de website goed draait, de woningzoekenden kunnen vinden wat ze zoeken en dat het platform voor de collega’s werkbaar is en blijft. Zo hebben we sinds kort de functionaliteit doorstroming in ons pakket. Dit maakt het mogelijk om huurders die willen doorstromen van bijvoorbeeld een eengezinswoning met voorrang te laten reageren op het aanbod (gelijkvloerse) woningen.

Als ik in mijn werk ergens tegenaan loop dan vind ik overal collega’s die mij verder willen en kunnen helpen. Dat is het grote voordeel van deze samenwerking. Er gaat natuurlijk altijd wel iets mis; een link die niet werkt, een storing op de site of een hele drukke telefoonlijn tijdens de vakantie- en ziekteperiode van een collega. Dat pakken wij als team samen op en helpen elkaar er doorheen! Daar ben ik enorm trots op. En ik ben een veranderaar, dus er kan altijd wat beter. Maar dat maakt het werk juist geweldig; het is nooit af.

Het is natuurlijk heel belangrijk om op de hoogte van alle ontwikkelingen te blijven, dus ik houd het landelijke nieuws goed in de gaten. Maar ook de berichten van Aedes, informatie vanuit de leverancier (Zig) en ik heb contacten met collega’s in andere regio’s in Nederland. Maar ook door het sparren met de managers wonen, kerngebruikers en andere collega’s blijf ik op de hoogte.

Leuk om te weten is dat vanaf 1 juli 2023 woningstichting Woensdrecht aangesloten is bij Zuidwestwonen. Daar zijn wij erg blij mee. Zij zijn de achtste corporatie binnen onze samenwerking. Samen met Aedes en de koplopersgroep waar ik aan deelneem, worden de mogelijkheden voor het ontwikkelen van een landelijk inschrijfplatform voor corporatiewoningen onderzocht.

De maximale inschrijfduur van 3 jaar bij Zuidwestwonen staat onder druk. Samen met een werkgroep zijn wij een onderzoek gestart naar de haalbaarheid en de alternatieven.

Heb je vragen aan ons of wil je meer informatie? Bel mij gerust eens op en wij drinken samen een kopje thee (ik drink namelijk geen koffie).

Tot ziens!