“Trainingen van Zuidwestsamen Werkt: persoonlijke ontwikkeling en tegelijk netwerken”

We zijn nu twee jaar bezig met Zuidwestsamen Werkt. Al veel collega’s deden mee met workshops of liepen een keer mee met een van de andere collega’s. André Boer is een van de collega’s die regelmatig deelneemt aan een training. Hij vertelt graag zijn ervaring. 

“Ik ben André Boer, 42 jaar en werk al meer dan 20 jaar in de volkshuisvesting. Het grootste gedeelte van deze periode bij l’escaut woonservice en zijn rechtsvoorganger BASCO. Ik heb al veel verschillende functies gehad, allemaal op gebied van vastgoedbeheer en onderhoud. Op dit moment ben ik woninginspecteur dagelijks onderhoud en als extra taak houd ik me bezig met ons asbestbeleid. Daarnaast zet ik me al jaren in voor onze feestcommissie (PV) en de ondernemingsraad.”

Welke training(en) heb je gevolgd?
“Dat is al best een hele lijst. Ik ben direct vanaf de kick-off in 2018 actief geweest met ZWSW. In 2018 ging ik naar de workshops Mijn toekomstsessie, Koerskaartspel, De Vrije denkers (inclusief interview door Rianne Vlugt over mijn ervaringen met ZWSW), en Talent in actie. Ook deed ik nog mee aan Gluren bij de buren. Ik liep een dagdeel mee met wijkbeheerder Menno van den Boom, toen nog van RWS (zie foto). Dit deed ik, omdat ik geïnteresseerd was in de combinatiefunctie van wijkbeheerder op gebied van onderhoud, verhuur en leefbaarheid.”

“In 2019 ging ik naar de workshop Neem leiding over je eigen geluk. Deze workshop werd gegeven door de trainers van Per4mance. Dat gaf zoveel energie en inspiratie! Dit leidde ertoe dat ik in juni 2020 de 3-daagse training persoonlijke effectiviteit heb gevolgd bij Per4mance. Dit is echt een aanrader! Waarschijnlijk ga ik ook de training persoonlijk leiderschap nog volgen bij deze inspirerende organisatie.”

“In 2020 stonden op Slim werken en TED-waardig presenteren. Helaas door de corona-crisis niet doorgegaan. Maar, zonder tegenbericht staat Slim Werken nu gepland op 12 oktober 2020 en TED-waardig presenteren op 6 oktober. Helaas kan ik bij de laatste dan zelf niet.”

Waarom heb je voor deze training(en) gekozen:?
Al deze trainingen spraken mij aan, omdat ze bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling. Naast vakgerichte ontwikkeling, is ontwikkeling van je zogeheten soft-skills even zo belangrijk. Daarnaast is het spreken en ontmoeten van collega’s van andere corporaties altijd erg leuk, gezellig en inspirerend. Het is ontwikkelen en netwerken tegelijk.”

Waarom vind je het een aanrader?
“Het is iedereen aan te raden gebruik te maken van de mogelijkheden die ZWSW biedt. Natuurlijk zijn er periodes in je leven waarbij je hiervoor onvoldoende tijd hebt.
Maar er komen altijd weer periodes waarbij die ruimte er wel is, deze moet je dan benutten. Maar alleen wanneer je het echt wil, anders brengt het je niks.”