“Door de horizon breed te houden, kreeg ik veel kansen en greep ik ze met beide handen aan”

Nico Donselaar kwam letterlijk van de bouwplaats af. Hij wilde wat anders doen en in 2009 kon hij bij Zeeuwland aan de slag als medewerker reparatieservice. Zijn achtergrond op de bouw was daar enorm handig. Uiteindelijk is hij binnen Zeeuwland doorgegroeid tot contract-/beleidsadviseur.

“Door aan het begin van mijn schooltijd wat minder goede keuzes te maken, kreeg ik niet meteen de kans om de opleiding te volgen die ik wilde volgen. Vanaf het moment dat ik in de bouw ben gestart, had ik het idee om door te groeien. Na het volgen van de opleidingen tot Timmerman 1 en Timmerman 2 heb ik een assessment gedaan om de mogelijkheden te bekijken hoe ik zou kunnen doorgroeien. Hierin kwam naar voren dat een kantoorbaan in de technische sector mij goed zou liggen. In de eerste instantie wilde ik als timmerman blijven werken en doorleren voor bouwkundig tekenaar. Maar toen sloeg de crisis toe (2009). De bouw kwam op zijn gat te liggen, het pad wat ik voor mijzelf had uitgestippeld leek niet meer haalbaar. Het werd opeens zoeken naar een andere baan. Ik hoorde via een uitzendbureau dat Zeeuwland op zoek was naar een medewerker reparatieservice. Toen kreeg ik het gevoel, dat dit mijn kans was om de stap richting de baan die ik zocht te verwezenlijken.”

“Binnen Zeeuwland kreeg ik in eerste instantie een kort lopend contract, omdat de baan tijdelijk was. Na ongeveer twee jaar reparatieservice kwam de mogelijkheid om aan de slag te gaan als technisch administratief medewerker bij de afdeling vastgoed. Na twee maanden kreeg ik mijn vast contract aangeboden. Nadat Zeeuwland is gereorganiseerd heb ik dezelfde functie naam behouden maar is de inhoud van de functie doorontwikkeld. In 2017 is de functie verder doorontwikkeld en is de functie gewijzigd naar Specialist vastgoedgegevens. In 2019 kwam de functie contract-/beleidsadviseur vrij binnen Zeeuwland. Op deze functie heb ik gesolliciteerd en hiervoor ben ik aangenomen.”

“In de tijd dat ik bij Zeeuwland werk, ben heb ik mijn Middenkaderfunctionaris bouw diploma behaald. Daarnaast neem ik regelmatig deel aan diverse cursussen en opleidingen voor onder andere EPA adviseur, contract- en leveranciersmanagement en persoonlijke ontwikkeling.”

“Wat ik graag wil bereiken? Op het moment ligt mijn eerste prioriteit bij het eigen maken en het verder ontwikkelen van mijn huidige functie. Mijn uiteindelijke ambitie is om door de juiste keuzes te maken te blijven groeien, op professioneel gebied maar ook zeker als mens. Door mezelf niet te focussen op één punt op de horizon, maar de horizon breed te houden, heb ik veel kansen gekregen en aangegrepen. Op deze manier wil ik ook de toekomst in.”