Gluren bij de buren XXL

Zuidwestsamen Werkt (ZWSW) is een samenwerking tussen de verschillende HR-collega’s van de aangesloten corporaties. Dat soms een samenwerking nog wat verder gaat en dat je elkaar kunt versterken, is het volgende verhaal. Kyra Verstijnen, HRM- en kwaliteitsadviseur bij Zeeuwland, heeft ook een periode bij Beveland Wonen aan diverse HR-projecten gewerkt. We spraken Kyra en Judith Danckaert, HRM adviseur bij Beveland Wonen, via Teams over deze samenwerking.

“We waren net op 1 januari 2020 organisatorisch gefuseerd. Er kwam veel op ons af”, begint Judith. “Daarom hadden we tijdelijk hulp nodig, onder andere van een beleidsmedewerker HRM. Het was voor zes uur per week. Mijn collega John Mol en ik dachten vrij snel aan Kyra, omdat we haar natuurlijk kennen via ZWSW.”

Beoordelen en belonen
Kyra: “Beveland Wonen kwam met twee duidelijk omschreven opdrachten. Allereerst het opzetten van beleid voor beoordelen en belonen. Omdat ik bij Zeeuwland hier eerder al eens wat mee gedaan had, nam ik die ervaring mee.” Judith haakt er op in: “Dit beleid is nu dus ook geïmplementeerd en heb al diverse positieve berichten ontvangen. Het is een goed bruikbaar instrument.” “Dat is leuk om te horen, daar doe je het voor”, reageert Kyra enthousiast.

Agressie en veiligheid
“Ik heb me ook beziggehouden”, gaat Kyra verder, “met het beleid rondom agressie en veiligheid. Dit project is door corona vertraagd. Met de teams bespreken we wat de teamnorm wordt voor dit onderwerp en daarna spelen we het veiligheidsspel. Dit is al gedaan met het team KCC en met het team regiobeheerders. Tja, toen kwam corona.” Dit hopen we binnen afzienbare tijd weer op te pakken.

Fijne samenwerking
“Wat ik erg leuk vond, is dat ik bij Zeeuwland een ‘éénpitter’ ben. Nu kon ik samen met Judith en John afstemmen. Er is een goede klik onderling, dus dat is mooi meegenomen.” Judith vult aan: “We werkten natuurlijk al samen voor ZWSW in de werkgroep duurzame inzetbaarheid. We pakken regelmatig zaken op om een mooi resultaat te halen. Dus helemaal nieuw was de samenwerking niet. Het gaat allemaal heel natuurlijk.”

Kyra: “Het is leerzaam om in een andere corporatie te kijken. Enerzijds is het leuk om nieuwe mensen te leren kennen, maar anderzijds ook om te zien hoe het loopt binnen de organisatie. Hoe worden besluiten genomen? Welke routes moet je kiezen om een besluit te laten nemen?”

Leren van elkaar
Dat je van elkaar leert, beamen beiden. Judith zegt hierover: “Ik heb van Kyra geleerd hoe je een goede vraagstelling formuleert. De natuurlijke manier hoe zij zo’n sessie aangaat en hoe ze haar enthousiasme daarin legt, daar heeft ze mij mee aangestoken.” Kyra: “Beveland Wonen is nét weer een slagje groter dan Zeeuwland. Judith heeft mij goed inzicht gegeven in de manier waarop de besluitvorming bij Beveland Wonen is geregeld. Door dit inzicht kon ik de stukken op de juiste manier aanleveren. Ik vond het echt heel fijn dat we elkaar daarin goed hebben aangevuld!”
Judith: “Het ging nu om zes uur per week. Dat is natuurlijk een mooi aantal uur om zo’n project aan te pakken, een mooi resultaat van samenwerking.“ Kyra: “Ik raad het iedereen aan om gewoon eens met een opdracht bij een ander corporatie aan de slag te gaan. Als er iets voorbij komt, grijp het aan.”

Heb jij een project wat je aan iemand van een andere corporatie kan uitbesteden? Jouw HR-adviseur weet hoe je deze klus via Zuidwestsamen Werkt bekend maakt.