“Ik krijg de kans om mezelf te ontwikkelen en werkervaring op te doen”

“Ik studeerde in Tilburg, maar wilde graag weer terug naar Zeeland. Mijn master stage heb ik dan ook gedaan bij Viazorg in Goes. Afgelopen zomer rondde ik mijn opleiding Economische psychologie af en vol goede moed zocht ik een baan in de provincie. Ik wist wel dat het lastig zou worden, maar zó lastig nou ook weer niet. Dat viel toch even tegen. En toen kwam Talent in huis….” Zo begint het verhaal van Kayleigh Mol, trainee bij Zeeuwland via Talent in huis.

“Ik zocht vooral werk met raakvlakken in het sociaal domein, dus bijvoorbeeld bij een gemeente. Ik vind het belangrijk om mensen te helpen en iets voor hun te betekenen. Toen kwam Talent in huis voorbij en ik besefte me dat woningcorporaties ook veel voor mensen kunnen doen. Dus, ik heb me verdiept in de woningcorporatiebranche, want ik wist er natuurlijk nog niet veel van af. Heb mijn sollicitatie geschreven en deed mee aan de selectieprocedure. Tijdens de hele selectie kreeg ik steeds meer zin om bij een woningcorporatie aan de slag te gaan. En wat bleek? Ik was door en ga zelfs drie keer aan de slag in Zeeland! Ik werk nu bij Zeeuwland, ga in juli naar l’escaut woonservice en tot slot sluit ik mijn traineeship af bij Beveland Wonen.”

Talent in huis biedt mij veel kansen
“De combinatie praktijkervaring opdoen en het werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling vind ik echt geweldig. Zo krijg ik de gelegenheid uit te zoeken waar ik mijn kennis in welke functie het beste kan toepassen. Talent in huis zorgt twee keer per maand voor trainingen, zogenoemde ontwikkeldagen. Die zijn echt super interessant. Zo vind ik de ‘dag van betekenis’ heel leuk. Dan bespreek je waar jouw kwaliteiten liggen. Normaal denk je daar niet zo over na, maar nu heb je echt persoonlijke gesprekken samen met trainees bij andere woningcorporaties. Zo kan je elkaar helpen en leer je jezelf dus ook beter kennen. We hebben een leuke groep trainees, regelmatig is er appcontact om ook te kijken hoe het gaat en waar je tegenaan loopt.”

Aan de slag met opdrachten
“Nu ben ik bij Zeeuwland aan het werk en kon ik gelukkig in het begin anderhalve week op kantoor werken. Zo ben ik met een paar collega’s meegegaan om ook wat van hun werkzaamheden te zien. Echt het werkveld in. Leuk om dan meer van Schouwen-Duiveland en het bezit van Zeeuwland te zien en mee te krijgen wat een woningcorporatie allemaal doet“, vertelt Kayleigh enthousiast.

Ze gaat verder: “Ik houd me bezig met drie hoofdprojecten. Het eerste is de procesoptimalisatie. Ik kijk hoe we onze processen kunnen ombuigen naar de ‘nieuwe Aedes manier’ van het vastleggen van processen. Er moet een vorm komen, zodat het proces makkelijker te lezen is en eenvoudiger aan te passen. Ik werk nu aan het verkoopproces als pilot waarna ik met de collega’s die proceseigenaar worden ga kijken hoe ze deze kunnen gaan gebruiken. Want naast een nieuwe manier van beschrijven zijn we binnen Zeeuwland ook aan het kijken naar wie proceseigenaren en kerngebruikers zijn, hier help ik ook aan mee. Dat is een erg interessant proces omdat je veel met mensen bezig bent en ik hier veel dingen van mijn studie psychologie kan inzetten.”

“Mijn tweede project is een jaarlijkse flow maken voor budgethouders. Hoe krijg je meer inzicht in jouw budget? Zodat het geld nog beter en accurater wordt uitgegeven. Medewerkers maken jaarlijks een begroting. Het inzichtelijker maken hoe je het begrote budget ook daadwerkelijk inzet voor onze huurders, is mijn doel. Deze opdracht vind ik erg leuk, omdat ik ook al eerder penningmeester was van mijn studentenvereniging complex. Ik herken dus al wat zaken.”

“Een ander project waar ik mee bezig ben, is verandermanagement. Omdat Zeeuwland met heel veel digitaliseringsprojecten bezig is, ben ik aan het kijken hoe je de medewerkers het beste kan ondersteunen om deze applicaties allemaal goed snappen en straks hun werk net zo goed kunnen doen als voor de nieuwe manier van werken. Ook hier kan ik veel kennis vanuit mijn studie inzetten, iets wat ik voor dit traineeship niet goed kon inbeelden”

Ik krijg de kans om te kijken wat het beste bij mij past
“Wat ik uit mijn traineeship wil halen? Ik wil ontdekken wat het beste bij mij past. Ik ontdek zo welke vaardigheden ik heb en of deze branche ook bij mij past en er ook in door wil. Het traineeship biedt deze mogelijkheid. Je krijgt anderhalf jaar een kijkje in de keuken. Ik mag bij drie organisaties werken. Een kans die ik met beide handen grijp. En ja, tot nu toe bevalt het bij Zeeuwland heel goed. Ik ben benieuwd hoe het straks bij l’escaut woonservice en bij Beveland Wonen is!”