Gratis gesprekken met een loopbaanadviseur

Wist je dat je via de website van FLOW vertrouwelijk drie gratis gesprekken kunt voeren met een loopbaanadviseur ? Elke corporatiemedewerker mag eens in de drie jaar gebruik maken van de gesprekken en de loopbaanwijzer van FLOW. Deze loopbaanwijzer is helemaal vernieuwd. Marco Tieleman is een van de loopbaanadviseurs waarmee je in gesprek kunt. Hij geeft hier antwoord op de meest gestelde vragen.

Waarom gaat een medewerker in gesprek met een loopbaanadviseur?
“Dat is heel wisselend”, begint Marco. “Van heel praktisch, tot vragen over zingeving. Mensen komen naar me toe omdat ze door corona na zijn gaan denken over welk werk ze het liefst zouden doen. Of dat ze vastlopen in hun werk wat voor veel stress zorgt. Het kan ook gaan over het willen ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn voor een andere functie of een toekomstige taak. Heel breed dus. De medewerker bepaalt de agenda.”

Wat kan een loopbaanadviseur voor een medewerker betekenen?
“Wat wij, met Ellen, Laura, Marieke en Marleen in ons team van FLOW-coaches kunnen betekenen, hangt erg af van wat iemand zoekt. We hebben veel in huis. Als coaches zijn we in staat oordeelloos te luisteren, kunnen we een scherpe spiegel zijn, zijn we behulpzaam in het onderzoeken van de vraag waar iemand mee komt, maar hebben we ook ervaring in het begeleiden van mensen met stressklachten. Op onze profielen vertellen we wat over onszelf. Daar moet een medewerker zeker even kijken.”

Hoe kom ik via FLOW in gesprek met een loopbaanadviseur?
“Je vindt ons eenvoudig op de website van FLOW. Daar lees je ook hoe je een afspraak kunt maken en wat je moet doen om de vouchers voor de (vervolg)gesprekken te krijgen.”

Mag ik zelf kiezen met welke loopbaanadviseur ik in gesprek ga?
“Zeker! Dat is helemaal aan de medewerker. Een aantal coaches is specifiek in het Zeeuwse beschikbaar, maar je mag ook een andere coach uitkiezen als die meer aanspreekt. Veel gesprekken vinden online plaats, dus maak daar zeker gebruik van!”

Heb jij na het lezen van dit interview interesse om hier meer over te weten? Check de website van FLOW. Login (of maak eerst eenvoudig een account aan) en kijk eens wat  de vernieuwde site van FLOW je allemaal te bieden heeft.