Lian Adriaanse gooit het roer om

“Eind 2009 kwam ik bij l’escaut binnen. Het eerste jaar via een uitzendbureau, daarna kreeg ik een contract bij l’escaut. Vanaf 2010 tot nu heb ik gewerkt als secretaresse. Ik hou van afwisseling in mijn werk. Naast mijn secretariële werkzaamheden heb ik baliewerk gedaan en ben ik gastvrouw geweest. Toen de functie van secretaris van de Klachtencommissie vrij kwam, ben ik daarin gestapt. Dit kon ik goed combineren naast mijn secretaressetaken voor de afdeling Bedrijfsvoering. Ook heb ik tijdelijk de vergaderingen genotuleerd van de Raad van Commissarissen.” Zo begint Lian Adriaanse over haar loopbaan bij l’escaut woonservice. Maar vanaf februari gaat ze heel wat anders doen. 

Lian gaat verder: “Het zijn allemaal geweldig leuke werkzaamheden, waar ik veel van heb geleerd. Ten eerste over mezelf: “Wat kan ik aan? Wat vind ik echt leuk om te doen? Ten tweede leerde ik, tijdens de hoorzittingen van de Klachtencommissie veel over de huurders van woningcorporaties en hun woongenot, het ontbreken daarvan en de omgang met hun woningcorporatie. Ook was het voor mij heel leerzaam om de vergaderingen te notuleren van de raad van commissarissen. Wie zijn de commissarissen? Wat doen zij naast hun werk voor de commissie? Een boeiende tijd.”

“Tijdens al deze werkzaamheden ontdekte ik, dat ‘iets kunnen betekenen voor mensen’, mij voldoening geeft. Wanneer huurders tijdens hoorzittingen aangaven dat er echt naar hun geluisterd werd en dat ze vertrouwen hadden in het werk van de commissie, deed mij dit wat. Het idee om met mijn loopbaanbudget de opleiding tot doktersassistente te volgen, kwam door het iets kunnen betekenen voor de ander, maar ook de afwisseling in werkzaamheden en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. De thuisstudie doktersassistente volgde ik naast mijn baan. De praktijklessen werden op de zaterdagen gegeven. Stage liep ik naast mijn contracturen bij l’escaut en tijdens mijn vakanties. Je kan deze opleiding ook in drie jaar halen, als je verder niks te doen hebt. Je mag er ook zes jaar over doen. Ik deed er ongeveer vijf jaar over. Door Corona heb ik wat stagevertraging opgelopen.”

“Waar ik het meest naar uitkijk in mijn nieuwe functie is de combinatie tussen secretarieel werk en medisch technische handelen. Die afwisseling is nieuw en daar heb ik veel zin in. Het contact dat je met patiënten opbouwt, de collega’s die ik ga leren kennen. Echt een nieuwe uitdaging! Of ik advies heb voor anderen die twijfelen om iets heel anders te gaan doen? Dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk. Als je twijfelt, praat eens met je leidinggevende of iemand van ZWSW. Als je denkt dat je spijt krijgt als je het niet doet, dan moet je ervoor gaan! Het is een geweldige kans die je werkgever je biedt, om met je persoonlijke budget jezelf te ontwikkelen op een ander vakgebied.”