Trainee Maarle aan de slag bij Stadlander

Stadlander maakte tijdens de week van de loopbaan een interview met diverse collega’s. Een daarvan is met Maarle Rommens. Een leuk interview wat we graag delen!

Ondanks dat ze nog maar kort bij Stadlander aan boord is, ziet zij ontzettend veel potentie in deze gedreven collega. Maarle (22) vertelt over haar kansen bij Stadlander en wat zij hoopt te leren van de oude garde binnen ons bedrijf.

In de korte tijd dat je voor Stadlander werkzaam bent, heb je al veel bereikt. Kun je ons meenemen in jouw reis binnen ons bedrijf?
“Ja zeker, leuk! Ik ben 1 september officieel aan mijn traineeship bij Stadlander gestart. Maar deze corporatie is zeker niet helemaal nieuw voor mij. Het werkende leven wél. Hiervoor heb ik twee stages vanuit mijn opleiding ‘Ruimtelijke Ordening en Planologie’ aan de Breda University of Applied Sciences bij Stadlander mogen doen. Ik hield me bezig met een Vergelijkend Warenonderzoek om inzicht te verkrijgen in de kwaliteit en het resultaat van de nieuwbouwproducten van Stadlander. Wat zijn de successen van de nieuwbouwproducten? En welke verbeterpunten zijn er?
Na afronding van mijn derdejaarsstage bij Stadlander heb ik de kans gekregen om naast mijn studie twee dagen per week voor de corporatie te blijven werken. Daarna lag er nog een uitdaging om het Vergelijkend Warenonderzoek vanuit invalshoek Klantwaardering verder te brengen. Dit werd de opdracht voor mijn afstudeerstage bij Stadlander.”

Welke kansen heb jij binnen Stadlander met beide handen aangegrepen?
“In de eerste week van mijn traineeship heb ik gelijk al de kans gekregen om op papier te zetten wat mijn leerdoelen zijn op professioneel en persoonlijk vlak. Ik heb met mijn leidinggevende besproken waaraan ik kan meewerken én meedoen. Met een gebiedsbeheerder mee de wijk, daar kijk ik ontzettend naar uit. Vanuit mijn opleiding ben ik vooral bezig geweest met gebiedsontwikkelingen, vaak in opdracht van gemeenten. Deze projecten moesten dan binnen een periode van elf weken worden afgerond. In de praktijk is dit natuurlijk een veel langer proces. Ik vind het daarom erg waardevol dat ik nu de kans heb om een veel langere periode mee te werken aan een gebiedsontwikkeling. Ook krijg ik de kans te kijken hoe het in de praktijk gaat bij de klantbegeleiding. Maar ook hoe het is om met een gebiedsbeheerder mee de wijk in te gaan. Daar kijk ik ontzettend naar uit! Tijdens mijn traineeship ga ik mij dus niet alleen richten op vastgoed, maar krijg ik ook de kans om te ontdekken hoe het er bij andere afdelingen aan toegaat. En welke mogelijkheden een corporatie nog meer te bieden heeft.”

Wat spreekt jou het meeste aan in de sociale huisvesting?
“De missie van een corporatie: het zorgen voor duurzame huisvesting van mensen die niet zelfstandig in huisvesting kunnen voorzien. Daarnaast spreekt de diversiteit me erg aan. Een corporatie heeft alles in huis. Ze houdt zich bezig met vastgoedontwikkeling en grootschalige wijkvernieuwingen, beheren en onderhouden van haar woningen de gehele levenscyclus en draagt daarbij zorg voor haar huurders. De duurzaamheidsambities van Stadlander spreken mij erg aan.
Daarnaast zijn corporaties actief in de wijk waar zij de leefbaarheid bewaken en verbeteren, waardoor het voor iedereen prettig wonen is. Buiten dat spreken ook de duurzaamheidsambities van een corporatie mij erg aan. Dat vind ik met oog op de toekomst heel belangrijk. Stadlander is bijvoorbeeld heel actief met de bouw van Nul-op-de-Meter-woningen. Dat vind ik heel interessant.”

Wat hoop je nog te leren van de oude garde binnen Stadlander?
“De oude garde heeft erg veel ervaring, kennis en inzicht. Daar kan ik veel van leren! Bijvoorbeeld van de ervaring met verschillende doelgroepen: hoe je die het beste kunt benaderen. Maar ook welke onderhandelingstechnieken je kunt gebruiken in gesprekken met provincies, gemeenten en bouwpartners. Welke rol neem je aan? Hoe ga je het gesprek aan? Hoe kun je andere mensen overtuigen van jouw visie? Dat zijn dingen die ik hoop te leren van de oude garde binnen het bedrijf. Op het moment ben ik onderdeel van het team specialisten Vastgoed. Daar krijg ik gelukkig heel veel ruimte om mee te gaan naar overleggen. Juist door mijn deelname en observatie bij gesprekken, kan ik veel leren.”

Wat vind je het meest waardevol binnen je loopbaan bij Stadlander?
“Het meest waardevol binnen Stadlander is het warme bad waarin je terechtkomt en je meteen thuis voelt. Iedereen is bereid om te helpen en met je mee te kijken. De openheid van de organisatie spreekt me enorm aan. Ik hoop dat ik de komende periode op verschillende afdelingen mag meekijken om mijn ambities te achterhalen. Waar ligt mijn passie? Waar ligt mijn kracht? En waarin wil ik mezelf gaan specialiseren? Gelukkig weet ik dat Stadlander hiervoor openstaat en wie weet ga ik in de toekomst mezelf nog wel verder specialiseren tijdens een masteropleiding.”