Mijn toekomstsessie

  • Je voelt je thuis in je functie, maar is dit nog wel het werk waar je ooit voor gekozen hebt?
  • Het werk verandert en het is onduidelijk hoe jouw werk er over een paar jaar uit ziet?
  • Door ontwikkeling en groei ben je toe aan een nieuwe stap?

Nadenken over je vak, je werk en wat je kan en wil is op elk moment in je loopbaan belangrijk. De toekomstsessie biedt hierbij een ‘onafhankelijk’ rustpunt voor reflectie en mogelijk ook actie. In een bijeenkomst van circa 3 uur onder leiding van een HRM-medewerker van een van de corporaties denk je samen actief na over jouw loopbaan en jouw gewenste keuzes.

Het programma bestaat uit drie onderdelen. Inventariseren: hoe kijk je op dit moment aan tegen je loopbaan en werk? Waar ben je tevreden over? Activeren: je ontdekt hoe dat past bij wat je persoonlijk wilt en kunt. Perspectief bieden: je zet concrete stappen om je toekomstkansen te vergroten. Waar wil je over 1 jaar staan? Om dat te bereiken denk je na over de eerste stappen die daarvoor nodig zijn.

De toekomstsessie maakt je bewust en actief rond jouw eigen arbeidsmarktpositie. Veranderen hoort bij werk, en daar helpt de toekomstsessie bij.

Reacties van deelnemers:

“De toekomst. Mijn toekomst. Hoe gaan die veranderingen er precies uitzien en hoe zal het werk in de toekomst gereorganiseerd worden. Ik ben flexibel, leergierig, maar hoe zie ik mijn eigen toekomst. Kan ik nog wel mee? Dat waren vragen die ik had, waardoor ik deel ben gaan nemen aan deze sessie. Het zorgde ervoor dat ik helder over de toekomst ging nadenken. Diep van binnen weet je wat je kan en wat je wil. Deze sessie geeft mee, dat ik verantwoordelijk ben en blijf over mijn eigen ontwikkeling. Ik ga weer studeren en die keuze geeft me energie, omdat ik dankzij die sessie mijn eigen knoop heb doorgehakt.” Dimphia Castelein, medewerkster informatie & communicatie l’escaut woonservice.

“Ik vond het een verhelderende sessie waarin je met de neus op de feiten gedrukt wordt dat je zelf de regie in handen hebt over je eigen toekomst. Het was mooi om ieders dromen en toekomstplannen te horen. Zo krijg je weer een heel ander beeld van elkaar, ook als collega’s onderling. Het zet je aan het denken.” Nancy Jehne-Hamerlinck (Weller)

Doe je mee?

Schrijf je dan nu in. Minimaal aantal deelnemers is 6.

Dinsdag 19 februari 14.30 – 17.00 uur bij R&B wonen – Heinkenszand

Ja, ik kom naar een toekomstsessie