John Mol – Beveland Wonen

Ik ben John Mol, Adviseur HRM bij Beveland Wonen.

Ik en mijn loopbaan

Na mijn studie Personeel & Arbeid aan de Hogeschool West-Brabant in Breda, tegenwoordig Avans, kon ik tijdelijk bij mijn afstudeerbedrijf Diesel blijven werken. Na dit schitterende avontuur ben ik als intercedent gaan werken in de uitzendbranche. In Tilburg en Ridderkerk heb ik een mooie leerschool gehad in onder andere commercie en mensenkennis. Deze competenties waren ook al voor een groot deel ontwikkeld tijdens mijn jarenlange bijbaan als verkoper/stylist binnen diverse winkels.

Na de uitzendbranche ben ik toch weer teruggegaan naar de retailbranche. Ik ben bij een kleine winkelketen met een hoge ambitie aan de slag gegaan als HRM-er én bedrijfsleider van een winkel. Een mooie en drukke tijd waar ik veel heb opgezet en mogen ontwikkelen. Toch zocht ik naar de extra verdieping in het HR vak. Uiteindelijk kon ik weer terug aan de slag als Benelux HRM-er voor het eerder genoemde lifestyle-merk. Een turbulente tijd met veel reizen tussen de winkels en diverse kantoren in de Benelux.

Kort voor de geboorte van mijn dochter ben ik in 2006 gestart in de wereld van de woningcorporaties. Een totaal nieuwe branche waar ik op dat moment nog niet zo heel veel van af wist. In de HRM functie voor zowel R&B Wonen als RWS Partner in wonen ben ik weer als éénpitter gestart om de HRM-afdeling te ontwikkelen. In 2011 ben ik mij volledig gaan concentreren op RWS partner in wonen. In 2019 kwam alles weer samen in de fusie tussen beide organisaties, nu inmiddels Beveland Wonen. Het opbouwen van HRM-afdelingen en aansluitend HRM-beleid loopt als rode draad door mijn werkervaring. Stap voor stap organisaties professioneler maken met de kans om te ontwikkelen.

De afgelopen jaren heeft de corporatiebranche niet stil gestaan. Er is enorm veel veranderd. Hierdoor moet je bijblijven en jezelf ontwikkelen. Met Zuidwestsamen Werkt zetten wij een stap in de (duurzame) ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanplanning en ontwikkeling van (nieuwe) medewerkers.
Inmiddels ben ik zelf al jarenlang actief in diverse netwerken en klankbord groepen o.a. Klankbordgroep HRM van onze brancheorganisatie Aedes en Zuidwestsamen Werkt.

Waar ik blij van word

Naast mijn 32-urige werkweek bij Beveland Wonen heb ik ook nog een eigen bedrijf Koos&Roos. Dit is een bedrijf wat diverse woon- en lifestylemerken verkoopt. Samen met mijn vriendin hebben wij diverse shop-in-shops in grotere winkels in Zuid West Nederland incl. een webshop. De vrijheid van ondernemerschap en de ontwikkeling van het bedrijf spreken mij ontzettend aan. Verder krijg ik energie van het mogen zien opgroeien van mijn kinderen en de stappen die zij zetten in hun eigen ontwikkeling. Verder adviseer ik iedereen: doe de dingen die je leuk vindt en waar je energie van krijgt, blijf leren, geniet en zoek de uitdaging.

Neem contact met mij op

E: j.mol@bevelandwonen.nl

T: (0113) 37 70 78 of (06) 46 01 55 87