Katja Snouwaert – Zuidwestsamen Werkt en Clavis

Ik ben Katja Snouwaert, 53 jaar, gehuwd en moeder van twee volwassen dochters, Vicky en Kim. Een echte Zeeuws Vlaamse. Mijn wieg stond in Groede. Mijn ouders hadden hier een boerderij en mijn moeder is in de jaren tachtig een minicamping begonnen.

Ondertussen woon ik al dertig jaar met mijn man Walter in Philippine. Tenminste, wanneer wij niet in ons chaletje aan de kust zijn. Het “westen” van Zeeuws Vlaanderen, waar onze roots liggen, is altijd blijven trekken. En nu onze kinderen afgestudeerd zijn en samenwonen, was het voor mijn man en mij tijd voor verandering! In de zomermaanden genieten wij hier heerlijk van het buitenleven.

Ik en mijn loopbaan

Na mijn HBO studie Toerisme in Brugge ben ik direct aan de slag gegaan bij de ANWB in Terneuzen. Daar heb ik een aantal jaren met veel plezier op het reisbureau gewerkt. Helaas was parttime werken daar niet mogelijk. En met de komst van onze twee dochters wilde ik graag even wat gas terug nemen. Vervolgens heb ik een tijdje parttime gewerkt als intercedente bij uitzendbureau Start. Dat bedrijf zat destijds in hetzelfde gebouw als het arbeidsbureau. Grappig genoeg hetzelfde gebouw waar Clavis nu gevestigd is. De consulent van het arbeidsbureau attendeerde mij op een parttime baliefunctie bij de woningbouwvereniging Terneuzen. Aanvankelijk stond ik daar wat sceptisch tegenover. Want eerlijk gezegd, trok deze sector mij in eerste instantie totaal niet. Maar na wat aandringen van zijn kant ben ik toch maar gaan solliciteren. Een echt gesprek kon je het niet noemen, want al na vijf minuten vroeg de toenmalige manager Wonen wanneer ik kon starten! Vervolgens ben ik nooit meer weggegaan en in november werk ik ondertussen alweer 25 jaar bij Clavis.

Ik ben nog altijd blij dat ik destijds een stapje teruggedaan heb om veel tijd met onze kinderen door te brengen. Maar daarnaast ben ik ook ambitieus, enthousiast en leer graag nieuwe dingen bij. Dus na een tijdje begon het toch weer te kriebelen en kreeg ik zin om verder door te groeien en mezelf te ontwikkelen. In de loop der jaren heb ik binnen Clavis al diverse functies doorlopen. Van balie- en verhuurmedewerker naar woonconsulent en van wijkcoördinator tot mijn huidige functie, gebiedscoördinator. Ondertussen is de sociale volkshuisvesting op veel verschillende manieren een passie van mij geworden. Zeker de laatste jaren zorgen wet- en regelgeving voor veel uitdagingen bij corporaties. Als gebiedscoördinator ben ik verantwoordelijk voor leefbaarheid en sociaal beheer. Ik onderhoud het contact met huurders, bewonerscommissies en vertegenwoordig de organisatie richting stakeholders en samenwerkingspartners (bijv. politie, gemeente, zorginstanties). Een functie waarin ik veel coördineer en netwerk.

Toen Zuidwestsamen Werkt werd gelanceerd, was ik meteen enthousiast over dit initiatief. En nadat deze zomer de functie van regiocoördinator online kwam, wist ik meteen dat ik hierop moest solliciteren. Deze leuke uitdaging wilde ik graag aangaan! Vanaf 1 oktober 2018 ben ik dus naast gebiedscoördinator bij Clavis ook voor gemiddeld 8 uur per week regiocoördinator voor Zuidwestsamen Werkt.

Waar ik blij van word

Van heel veel word ik blij. In mijn privé-omgeving geniet ik enorm van het verblijf in ons chaletje. Na het werk heerlijk wandelen, fietsen, boek lezen of een film op Netflix bekijken. In het weekend gezellig eten met vrienden en familie. Of samen met mijn man bezoekjes brengen aan onze dochters en schoonzoons. Verder ben ik gek op vakanties. In januari gaan mijn man en ik altijd naar de sneeuw. Daarnaast geniet ik van een weekje zon met mijn schoonzusje en de jaarlijkse cruise die ik samen met mijn moeder maak.  Een van de grote voordelen van een broer die werkt bij cruisemaatschappij Holland America Line. Reizen en vakanties zijn dus zonder enige twijfel een enorme passie van mij.

Daarnaast blijft de corporatiewereld mij continu boeien. Ik ga met veel plezier naar mijn werk en blijf nog steeds nieuwe dingen ontdekken. Ik volg vaak cursussen en opleidingen, wat ik belangrijk vind voor mijn zelfontwikkeling. Ik geniet ervan om samen te werken met betrokken collega’s, te overleggen, luisteren en nieuwe projecten op te zetten.

Neem contact met mij op:

E: katja.zwsw@clavis.cc

T: 06 547 91 013